Bούτυρο, κανόνια ή μήπως και βλήματα;

ScreenShot2517

Του Son Ofeon

 Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κόντρα μεταξύ του κου Πάνου Καμμένου και του κου Γιάννη Μουζάλα.

 Ο πρώτος, ως υπουργός άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητά την απομάκρυνση του δεύτερου, υπουργού για θέματα μετανάστευσης της ίδιας κυβέρνησης, με αφορμή ένα “φραστικό” λάθος σε μία τηλεοπτική συνέντευξη.

 Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή, αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

 Η σύγκρουση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

 Ο κος Γιάννης Μουζάλας “δεν είναι πολιτικός”.

 Του ξέφυγε η αλήθεια στη τηλεοπτική συνέντευξη, που έδωσε στις Ιστορίες του Σκάι.

 Παραδέχθηκε ότι υπήρχε επεξεργασμένο σχέδιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να χειρισθούν το θέμα των προσφύγων μέσω μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 Επίσης έμμεσα παραδέχθηκε ότι υπάρχει δέσμευση να κρατήσουμε τους πρόσφυγες, έστω και με λίγη βία.

 Ανέφερε επίσης και την άποψη κάποιων κύκλων ότι πρέπει να διαλυθεί το προσφυγικό στρατόπεδο στην Ειδομένη, γιατί δημιουργήθηκε σε θέση που δε βολεύει τη κυβέρνηση από νομική άποψη.

 Μήπως όμως το πρόβλημα είναι διαφορετικής φύσης;

 Διαθέτει η FYROM τους οικονομικούς πόρους και τον απαραίτητο στρατό να φυλάει συνεχώς τα «σύνορα» της;

 Kαι αν ο στρατός της FYROM διατηρήσει για καιρό τα σύνορα της κλειστά, μήπως αυτό το μόρφωμα καταρρεύσει οικονομικά και κοινωνικά;

 O στρατός της FYROM, αν φυλάει τα σύνορα με την Ελλάδα, δεν κινδυνεύει να αφήσει αφύλακτα τα σύνορα της FYROM με την Αλβανία;

 Oι Αλβανοί δε θα μπορούσαν με το αζημίωτο να σαμποτάρουν το κράτος των Σκοπίων, εξάγοντας παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στα Σκόπια, όπως η σύμμαχος τους Τουρκία κάνει στην Ελλάδα;

 O κος Μουζάλας, όταν ρωτήθηκε πόσοι μετανάστες τελικά κατάφεραν να περάσουν στα Σκόπια και πόσοι επιστράφηκαν πίσω, δεν θέλησε να αναφέρει αριθμό, γιατί “..οι Σκοπιανοί θα μπορούσαν να μας επιστρέψουν περισσότερους” , επικαλούμενοι ίσως την επίσημη δήλωση του.

 Ετσι έμμεσα παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει επίσημη υποχρέωση να δέχεται επιστροφές προσφύγων από τα Σκόπια.

 Υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία και αν υπάρχει ποιός τη διαπραγματεύθηκε , με ποιούς και πότε;

 ‘Eχει αναλάβει δέσμευση η Ελλάδα προς τις ΗΠΑ να προστατεύει τα Σκόπια για να μη διαλυθούν;

 Η παρουσία του στρατοπέδου προσφύγων στην Ειδομένη εμποδίζει παράλληλα και κάποια άλλα οικονομικά συμφέροντα να πραγματοποιήσουν τεχνικά σιδηροδρομικά έργα αξίας 23,5 εκατ ευρώ (χωρίς φπα), που θα κατασκευάζονταν στη περιοχή τους επόμενους 15 μήνες.

 Γι’ αυτό δεν ήθελαν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και επέτρεψαν οι υποδομές του στρατοπέδου να είναι σε επίπεδα χειρότερα από το Νταχάου;

 Πολύ “ανθρωπιστές” μας κυβερνούν ή “παλιάνθρωποι”, με στόχο μόνο το κέρδος;

 ΠΗΓΗ http://ypodomes.com/index.php/stath…

 Όπως βλέπετε το θέμα του στρατοπέδου προσφύγων στην Ειδομένη έχει σοβαρές και δυσάρεστες “οικονομικές” επιπτώσεις σε κατασκευαστικά και εργοληπτικά συμφέροντα.

 Επιπλέον παρόμοια οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν να αναλάβουν την κατασκευή και την εκμετάλλευση των υποδομών για τη φιλοξενία προσφύγων χωρίς διαγωνισμούς, με πρόσχημα το επείγον της κατάστασης.

 Τα λεφτά είναι πολλά και οι “ενδιαφερόμενοι” λίγοι και εκλεκτοί.

 Οι ίδιοι διαπλεκόμενοι σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

 Η “φιλανθρωπία” των διαπλεκόμενων προσφέρεται με το αζημίωτο.

 Σ’ αυτούς θα καταλήξουν και πάλι τα κονδύλια της ΕΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και οι αφελείς προσφορές του απλού λαού σε χρήμα μέσω εράνων ή διαδικτυακών πλατφόρμων για “κοινωφελείς” σκοπούς.

 Αυτή είναι η πλευρά του μεταναστευτικού προβλήματος που σχετίζεται με το βούτυρο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρόφιμο, αλλά και ως λιπαντικό…

Ας έρθουμε τώρα και στα κανόνια.

 Ο Ελληνικός στρατός παραχώρησε στρατόπεδα και πόρους για τη δημιουργία των hot spot.

Στα μαγειρία του Ελληνικού Στρατού κατασκευάζεται η πλειονότητα του φαγητού, που προσφέρεται δωρεάν στους πρόσφυγες.

 Στρατιωτικές σκηνές, προσωπικό και υλικό του στρατού χρησιμοποιείται σε αφθονία για την ανακούφιση των αναγκών των προσφύγων.

 Το κόστος αυτό επιβαρύνει κυρίως τον προυπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, που οι τροικανοί θέλουν να μειώσουν επιπλέον.

 Ο κος Καμμένος αντιλαμβάνεται τώρα ότι ξοδεύει πολύτιμα και περιορισμένα χρήματα από τον προυπολογισμό του Υπουργείου του, που δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ από τους Ευρωπαίους.

 Ο στρατός θα παρέχει υπηρεσίες και κατασκευές δωρεάν και τα ωφέλη θα καρπώνονται “ευγενικά” οι Μ.Κ.Ο.

 Φαντάζομαι ότι όταν άκουσε τη συνέντευξη του κου Μουζάλα κατάλαβε ξαφνικά τον Εθνικό κίνδυνο, που παραμονεύει.

 Το ηθικό του Ελληνικού στρατού κινδυνεύει να καταρρακωθεί, όταν γίνει αντιληπτό από το έφεδρο προσωπικό ότι εξαθλιώνονται και μετατρέπονται σταδιακά σε “φιλιππινέζες” των προσφύγων με σκοπό το κέρδος κάποιων διαπλεκόμενων με τις Μ.Κ.Ο.

 Η ηγεσία του στρατού θα γίνει καταγέλαστη, καθώς παίρνει ήδη εντολές από ερασιτέχνες και άσχετους σχετικά με την άμυνα.

 Πρόσφατο κατόρθωμα των άσχετων είναι η διανομή Σαρακοστιανού μενού σε μουσουλμάνους, που κατέληξε στα σκουπίδια.

 Κανείς δεν σκέφθηκε ότι οι μετανάστες δεν βρίσκονται στη περίοδο του ραμαζανιού και δεν έχουν λόγω να νηστεύσουν.

 Ούτε γνώριζε ότι οι Αφγανοί δεν έχουν θάλασσα και βλέπουν ίσως με αηδία και απορία να τους σερβίρουν καλαμαράκια, όπως εμείς θα κάναμε, αν μας σέρβιραν ψητό σκύλο στη Κορέα…

 Οι εγκαταστάσεις των hot spot κατασκευάζονται ήδη δίπλα σε ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις , δημιουργώντας αυξημένες δυσχέρειες στη φύλαξη τους.

Ποιός είχε την φαεινή ιδέα να κατασκευάσει hot spot στο Σχιστό, κοντά σε εγκαταστάσεις του Ναυτικού, αλλά και σε εγκαταστάσεις, όπου αποθηκεύονται εμπορικά κοντέινερ με πολύτιμο περιεχόμενο;

 Σκέφθηκαν οι αρμόδιοι ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου μπορούν να γίνουν στόχος κλοπής ή και ενδεχόμενης δολιοφθοράς από τζιχαντιστές;

 Διανοήθηκε ποτέ κανείς από τους άσχετους ότι ορισμένοι από τους “πρόσφυγες” μπορεί να κλέψουν οπλισμό από στρατόπεδα και αυτά στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε τρομοκρατικές επιθέσεις κάπου στην Ευρώπη;

 Σίγουρα για όλα αυτά κάποιοι επιτελείς θα πληροφόρησαν τον κο Καμμένο.

 Ο κος Καμμένος, όμως, αντίθετα με τον κο Μουζάλα είναι πολιτικός και ξέρει να αποφεύγει τον κίνδυνο.

 Δημιούργησε πολιτικό θέμα από μία ατυχή δήλωση, ελπίζοντας ίσως ότι θα του αλλάξουν υπουργείο.

Για να μην φωνάζει θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να ανακτήσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση του στρατού από αυτά, που θα μοιρασθούν για τους πρόσφυγες.

 Θα μπορούσε να νοικιάσει άδεια και άχρηστα στρατόπεδα για τις ανάγκες των προσφύγων και να εξοικονομήσει κονδύλια, που ξοδεύονται σήμερα για τη συντήρηση τους.

 Τέλος θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν και ένα σύγχρονο ελικόπτερο τύπου Super Puma για να επιβλέπει από ψηλά την κατάσταση…

 Η επιλογή για κανόνια είναι πάντως αναπόφευκτη, αν οι πρόσφυγες παραμείνουν στην Ελλάδα για καιρό και μάλιστα δίπλα στα βαλκανικά μας σύνορα.

‘Οταν οι έλεγχοι ενταθούν και τα σύνορα κλείσουν ερμητικά για την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Τουρκία, οι οικονομίες τους θα κλονισθούν.

 Θα δούμε τότε, αν η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί οικονομικούς πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες ή να τις αποζημιώσει για τη χασούρα τους.

 Επίσης θα δούμε και πόσο καιρό θα επιβιώσει η αγαπημένη τους “Μακεντονίγια” χωρίς τους “Ελληνες” χρηματοδότες, που μετέφεραν εκεί τις επιχειρήσεις τους με την αφελή σκέψη ότι τα σύνορα θα παραμένουν ανοικτά για να κάνουν το εμπόριο τους με την Ελλάδα χωρίς να μας πληρώνουν φόρους για τη δραστηριότητα τους.

 Κάπου εδώ γίνεται κατανοητή και η χρησιμότητα των βλημάτων, που κατασκευάζονται με σκοπό κάποια στιγμή να σκάσουν…πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s