Οι Τούρκοι μας δουλεύουν… “ψιλό γαζί” από το 1973

20140809_EUD001_0

Οι Νεοθωμανοί έχουν βάλει για στόχο τις θάλασσές μας αλλά εμείς, πάσχοντας από το φοβικό σύνδρομο, δεν αντιδρούμε. Από την Συνθήκη της Λωζάννης το 1923 μέχρι το 1973, το Αιγαίο Πέλαγος ελέγχετο και κυριαρχείτο, από στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική άποψη, από την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η Τουρκία ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την κατάσταση και ποτέ δεν αμφισβήτησε το ισχύον νομικό καθεστώς.

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Αυτή η κατάσταση άλλαξε δραματικά το 1973, όταν ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου έξω από την νήσο Θάσο από την αμερικανική εταιρεία Oceanic Exploration. Εκείνη την περίοδο, βασικά για λόγους πολιτικής εσωτερικής κατανάλωσης, οι δικτάτορες που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1967 μέχρι το 1974 ανακοίνωσαν ότι τα κοιτάσματα είχαν μεγάλη εμπορική αξία, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις διεθνείς επιπτώσεις αυτής της πράξης τους.

Η Τουρκία αμέσως αντέδρασε και την 1η Νοεμβρίου 1973 έδωσε στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων TRAO δικαιώματα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ανατολικό Αιγαίο. Η περιοχή στην οποία η Τουρκία έδωσε δικαιώματα εξερεύνησης ξεκάθαρα επικάλυπτε της περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας των νησιών Λήμνου, Σαμοθράκης, Αγίου Ευστράτιου, Λέσβου και Χίου.

Έτσι ξεκίνησε η τελευταία τραγωδία του Ελληνισμού απέναντι σε δόλιους γείτονες, που θέλουν να επιβάλουν την νεοωθομανική ηγεμονία του στην Ανατολική Μεσόγειο και τους οποίους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας καλοπιάνουν λέγοντάς τους ότι σύντομα θα είναι αδέλφια μας στην τραγική πλέον Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευτυχώς που αυτοί που οραματίστηκαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν ζουν πλέον, διαφορετικά θα είχαν αυτοκτονήσει.


Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το 1973, αλλά σε μας επικρατεί η αντίληψη ότι στις διπλωματικές σχέσεις η Τουρκία είναι αποτελεσματικότερη από την Ελλάδα, και σήμερα με την εξέλιξη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό αυτή η εντύπωση έχει γίνει βεβαιότητα. Οι Τούρκοι υπογράφουν πολύ εύκολα ό,τι τους ζητηθεί, γιατί αργότερα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστούν την υπογραφή τους, ενώ οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν γι’ αυτή την εξευτελιστική συμπεριφορά του μεγάλου συμμάχου τους.

Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διάσκεψη των 28 της ΕΕ με την Τουρκία και «Τελικά οι Τούρκοι πήραν τα λεφτά κι εμείς πήραμε τους πρόσφυγες!» Αυτό ήταν το πικρόχολο σχόλιο ενός διπλωμάτη, όταν έπεσαν οι υπογραφές στις Βρυξέλλες.

Και τώρα οι Ευρωπαίοι αδελφοί μας έκλεισαν τα σύνορά τους με την Ελλάδα και εγκλώβισαν δεκάδες χιλιάδες σε μία χώρα, που δυσκολεύεται να ταΐσει τον λαό της.

Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Πολιτεία του Τέξας δεν μπορούσε να σταματήσει την είσοδο των λαθρομεταναστών από το Μεξικό και η Ουάσιγκτον αποφάσιζε να κλείσει τα σύνορά της αφήνοντας το Τέξας έξω από αυτά!

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έφευγε νύχτα από την Ουάσιγκτον.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://mignatiou.com/2016/04/i-tourki-mas-doulevoun-agria-apo-to-1973-me-stocho-na-ikiopiithoun-tis-thalasses-mas/

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι Τούρκοι μας δουλεύουν… “ψιλό γαζί” από το 1973

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s