Βέλγιο: H Ευρώπη ενδίδοντας στους εκβιασμούς Ερντογάν εκπίπτει από κανόνες και αξίες της

pleasing_erdogan__jean_gouders

Μέρα με τη μέρα μεγαλύτερο γίνεται το τίμημα που καταβάλει η Ευρώπη ενδίδοντας στους εκβιασμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στο βαθμό που αναγκάζεται να κάνει εκπτώσεις στους κανόνες και τις αξίες της, προκειμένου να ανταποκριθεί τις ανάγκες μιας αδήριτης πραγματικότητας, υποστηρίζει η De Standaard στο κύριο άρθρο της σήμερα.

Την ίδια ώρα, σκληρή στάση τηρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έναντι του Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς του, σημειώνει η De Standaard. Επισημαίνεται περαιτέρω πως ήδη η ΕΕ επεξεργάζεται ένα σχέδιο Β για την περίπτωση που η συμφωνία με την Τουρκία πάψει να ισχύει, βάσει του οποίου θα δημιουργηθούν μεγάλοι καταυλισμοί προσφύγων στα ελληνικά νησιά και τα 6 δις ευρώ που προορίζονταν για την Τουρκία θα διοχετευθούν στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως το εν λόγω σχέδιο δεν έχει ακόμα λάβει συγκεκριμένο περιεχόμενο και ίσως εξυπηρετεί κι άλλες σκοπιμότητες, ήτοι να δώσει το μήνυμα στον Ερντογάν ότι η ΕΕ έχει και άλλες εναλλακτικές λύσεις και δεν εξαρτάται από εκείνον…πηγη

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s