Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας

arkas4

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ                          

Αυτή η φάμπρικα των πλειστηριασμών που μας επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι είναι καλύτερα να μείνει στα χαρτιά μέχρι να ανασάνει οικονομικά η χώρα. Γιατί δεν αποκλείεται να χυθεί αίμα απ’ τους φτωχούς, τους άνεργους και τους ανήμπορους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τώρα ξεσπιτώνονται.

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και ειδικά σε μια κοινωνία η πλειοψηφία της οποίας κινείται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης δεν μπορεί να καμία περίπτωση να εφαρμόζονται πρακτικές που παραπέμπουν σε κατεχόμενες χώρες.

Όταν οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι είναι αδύνατον να πληρωθούν στεγαστικά δάνεια. Και δεν μιλάμε για τις βίλες των βορείων προαστίων αλλά για τα σπίτια των φτωχών που πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουν.

Τουλάχιστον να παραταθεί το καθεστώς προστασίας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία, να βρει δουλειά ο κόσμος και να αρχίσει να πληρώνει τις τράπεζες. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε κοινωνικά δράματα και επικίνδυνες κοινωνικές εκρήξεις από εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν αφού αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν.

Η Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων έχει μετατραπεί σε χώρα αστέγων, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει λόγω της κρίσης όλα τους τα υπάρχοντα συμπεριλαμβανομένων και των φτωχικών τους που με τόσο κόπο και ιδρώτα απέκτησαν. Όλοι αυτοί βρέθηκαν να κοιμούνται σε πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια από τη μια μέσα στην άλλη, επειδή δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια τους με αποτέλεσμα να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες.

Τώρα, ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ακόμη πιο μεγάλη στρατιά νεοαστέγων είναι πιο ορατός από ποτέ, αφού από αύριο ξεκινούν και επίσημα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά την άρση και του τελευταίου τυπικού νομικού εμποδίου, που αφορούσε στον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας τους.

Με βάση το προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην ΕτΚ από την 1η Ιουνίου οι δικαστικοί επιμελητές ξεκινούν τη διαδικασία προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Ήδη, υπάρχουν σε ετοιμότητα προς εκτέλεση 60.000 διαταγές πληρωμής, δηλαδή τόσα είναι τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες κόκκινων δανείων και άλλοι τόσοι φτωχοί πολίτες που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να έχουν την ίδια τύχη.

Η κυβέρνηση καλείται έστω και στο παρά ένα να βρει μια λύση, η οποία θα προστατεύσει όλους αυτούς τους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες από την έξωση και το… παγκάκι. Τα σπίτια των εξαθλιωμένων Ελλήνων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσουν στα χέρια των ξένων αρπακτικών, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η παράταση –στη χειρότερη περίπτωση- της υπάρχουσας νομοθεσίας, τουλάχιστον μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη για χάρη της οποίας έχουν ήδη ληφθεί ατελείωτα αιματηρά μέτρα λιτότητας.

Εφόσον οι ίδιοι οι δανειστές εμφανίζονται σίγουροι ότι με το τρέχον πρόγραμμα η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να παίρνει μπρος ας περιμένουν μέχρι τότε για να ξανανοίξει η συζήτηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ας δεχθούν τις σοβαρές ενστάσεις που ούτως η άλλως προβάλει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Διότι, αν ξανανοίξουν θέσεις εργασίας όλοι αυτοί οι απελπισμένοι δανειολήπτες, που σήμερα δεν έχουν χρήματα ούτε για το γάλα των παιδιών τους, θα αποκτήσουν πάλι ένα αξιοπρεπές εισόδημα και θα είναι σε θέση να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους. Όπως ακριβώς συνέβαινε τον καιρό που τους χορηγήθηκαν αφειδώς και χωρίς δική τους ευθύνη αυτά τα δάνεια. Τότε που ήταν νοικοκυραίοι και δεν μπορούσαν να φανταστούν τις συνέπειες των εγκληματικών πολιτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πόσο μάλλον να προβλέψουν την οικονομική κατοχή της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s