ΟΧΙ Κε Ερντογάν, μην το κάνεις αυτό στην Ευρώπη μας, please!

turkeys_two_faces__claudio_cadei

Θρήνος και κοπετός και οδυρμός πολύς έχει πέσει στις Βρυξέλλες που συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει τη ψυχή του… πολιτισμού της, τους εκπροσώπους της στέπας και κάθε λογής ισλαμιστικού εξτρεμισμού, καθώς ο Ερντογάν απειλεί με δημοψήφισμα για να ρωτήσει τον τουρκικό λαό αν θέλει συνέχιση των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ ή όχι!

Κι όλα αυτά αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία επανεισδοχής από την ΕΕ, εξαιτίας του όρου που θέτει η ΕΕ και αφορά. Τα λόγια του Ερντογάν όπως πάντα «λογικά» και καλά κάνει αφού κάθονται και τον ακούνε. Αυτή τη φορά μιλούσε σε πανεπιστήμιο που έχει το όνομα – τί άλλο; – ενός σουλτάνου (πανεπιστήμιο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Βακίφ):

«Δεν κρατάτε τις υποσχέσεις σας, αυτό είναι το άσχημο πρόσωπό σας. Εμείς μπορούμε να πάμε σε δημοψήφισμα για τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ», για να προσθέσει δακρύβρεχτα ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη γνωρίσει τον τουρκικό λαό που αναμένει βίζα για να… ξεχυθεί στην Ευρώπη, όχι συμφωνία επανεισδοχής.

 

Φυσικά φρόντισε να απειλήσει λέγοντας αν σκεπτόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση που Άγκυρα ανοίξει τα σύνορά της για να περάσουν οι πρόσφυγες. Πάμε στοίχημα ότι δεν θα διακόψει τις συνομιλίες, διότι τους ξέφυγε και είπαν ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι κορυφαίος στρατηγικός στόχος, παρά τα νεοθωμανικά τερτίπια των τελευταίων ετών;

Να μας έκανε τουλάχιστον τη χάρη να φέρει πίσω αυτή την ιδιοφυία, τον Εγκεμέν Μπαγκίς, που υποσχόταν στην ΕΕ να της διδάξει τα τουρκικά κόλπα για να ανατάξει την οικονομία της, αν την εντάξουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια… τότε θα το σκεπτόμασταν…πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s