Ερωτήματα RIMSE με ενδιαφέρον για τους οχτώ Τούρκους…

fear_in_turkey__cristina_bernazzani

Σε σχέση με τους αξιωματικούς του Τουρκικού στρατού που βρίσκονται στην Ελλάδα οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα, ανακύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Ήρθαν όντως στην Ελλάδα χωρίς διακριτικά, αλλά -βεβαίως- εντός στρατιωτικού ελικοπτέρου; Εάν ναι, ανακρίθηκαν από την αρμόδια στρατιωτική αρχή ασφαλείας της περιοχής ως πιθανοί κατάσκοποι, βάση των κείμενων διατάξεων;

Του Ιωάννη Μιχαλέτου
ΠΗΓΗ: RIMSE (http://www.rimse.gr/)

Τα στοιχεία που οι ίδιοι έδωσαν προκύπτουν από τις στρατιωτικές ταυτότητες που έδωσαν, ή είναι προϊόν του τι οι ίδιοι είπαν; Για ποιον λόγο μια καθαρά στρατιωτική υπόθεση μετατράπηκε σε πολιτική;

Ισχύει ότι είναι οικογενειάρχες άρα έχουν προστατευόμενα μέλη στη Τουρκία – και εάν ναι γιατί επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα; Δε φοβούνται για τις οικογένειες που άφησαν πίσω παρά μόνο για τους εαυτούς τους;

Έχει γίνει αντιληπτό ότι σε περίπτωση χορήγησης πολιτικού ασύλου, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία ότι δεν έχουν ποινικές προεκτάσεις οι φερόμενες πράξεις τους στη Τουρκία αλλά πολιτικές, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις διμερείς σχέσεις της χώρας αλλά και τυχόν μελλοντικές περιπλοκές (λ.χ. Έλληνες τρομοκράτες να ζητήσουν άσυλο στη Τουρκία στο μέλλον ως πολιτικοί φυγάδες).

Από τη στιγμή που δεν υφίσταται η θανατική ποινή στη Τουρκία και επισήμως δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα βασανιστήρια-ασχέτως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα- το «Ελληνικό κράτος δικαίου» δεν καλύπτεται ως προς τη πιθανή έκδοση τους σε αυτές τις συνθήκες;

 

ΚΙ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ

Στις ΗΠΑ ισχύει η θανατική ποινή. Θα διανοηθεί ποτέ η Ελληνική πολιτεία να μην εκδώσει Αμερικανούς πραξικοπηματίες; Η απάντηση είναι προφανής.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μέρος του Τουρκικού προβλήματος και του ευρύτερου προβλήματος στην περιοχή που οσονούπω θα προκύψει σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο και επίπεδο αναδιάταξης των λεπτών ισορροπιών της Ανατολικής Μεσογείου.

Η σύνεση και η ορθή σκέψη πρέπει να πρυτανεύσουν και όχι βεβιασμένες κινήσεις και κυρίως εξυπηρέτηση αλλότριων τακτικών σκοπών που δεν συνάδουν απαραιτήτως με αυτούς της Αθήνας.

Η διαφαινόμενη πλήρης Ισλαμοποίηση της Τουρκίας συμφέρει μακροπρόθεσμα την Ελλάδα παραλλήλως με την εξόντωση των Κεμαλιστών που πέρα από τις εθνοκαθάρσεις εις βάρος των Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών, Ποντίων και Κυπρίων, αποτελούσαν και το βασικό πλεονέκτημα της Τουρκίας για να βρίσκεται στο Δυτικό στρατόπεδο. Άπαξ και εκλείψουν οι Κεμαλιστές ως προμαχώνας της Δύσης στην περιοχή, απομένει μόνο η Ελλάδα.

Σε καθαρά νομικό επίπεδο, η εκτελεστική εξουσία έχει τα απαραίτητα «παράθυρα» για να κριθεί η έκδοση σε επίπεδο υπουργού Δικαιοσύνης – ώστε να εξασφαλιστεί το «κράτος δικαίου».

Τέλος, στρατιωτικός, από οποιαδήποτε χώρα, που λαμβάνει μέρος σε στάση και «χάνει» δεν ζητά άσυλο ως πολίτης-πρόσφυγας αλλά κάνει τα απαραίτητα για να σώσει τη Τιμή του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s