Πρωτότυπη ερμηνεία του αυτομαστιγώματος της ΕΕ για το μεταναστευτικό

eu_euro_abyss

Αν επισκεφθεί κανείς κατοικούμενα κυρίως από μουσουλμάνους προάστια βορειοευρωπαϊκών πόλεων του έρχεται στο νου ένα ερώτημα: Γιατί κάποιες από τις πλέον πλούσιες χώρες, με υψηλού μορφωτικού επιπέδου κατοίκους, με εσωτερική ησυχία, με ομοιογένεια και κοσμικό χαρακτήρα, άνοιξαν πρόθυμα τις θύρες σε σχεδόν κάθε μετανάστη από τις πλέον πτωχές χώρες, με χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κατοίκους, κάθε άλλο παρά κοσμικού χαρακτήρα, ασταθείς και με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο;

Του Daniel Pipes
ΠΗΓΗ: http://www.meforum.org/

Μια δεύτερη σειρά ερωτημάτων είναι: Γιατί οι κυρίως χριστιανικές χώρες αποφάσισαν να πάρουν κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες; Γιατί τόσο πολλοί πολιτικοί του ευρωπαϊκού κατεστημένου και κυρίως η Άγκελα Μέρκελ αγνοούν ή και λοιδορούν όσους ανησυχούν από την αλλαγή του χαρακτήρα της Ευρώπης που προκαλούν οι μετανάστες; Γιατί αφήνουν στις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες όπως αυτές της ομάδας του Βίζεγκραντ να αρθρώνουν αντίθετο λόγο; Που θα οδηγήσει η μετανάστευση;

Δεν υπάρχει μια απλή απάντηση στα ερωτήματα αυτά που να ταιριάζει σε όλες τις χώρες, αλλά υπάρχει μια που καλύπτει πολλές, η αίσθηση ενοχής των Ευρωπαίων. Πολλοί μορφωμένοι δυτικοευρωπαίοι βλέπουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό μόνο τα αρνητικά, την αποικιοκρατία, τον ρατσισμό, τον φασισμό.

Η βίαια γαλλική κατάκτηση της Αλγερίας, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς, ο θρύλος του ακραίου εθνικισμού πολλών ευρωπαϊκών λαών έχει κάνει πολλούς Ευρωπαίους να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον «μεγάλο ασθενή του πλανήτη» που είναι υπεύθυνος για κάθε παγκόσμιο πρόβλημα, από των φτώχια μέχρι την περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Αυτή τη τυραννία της ενοχής είναι διάχυτη. Πολλοί όμως Ευρωπαίοι νιώθουν πως η αίσθηση αυτή ενοχής τους καθιστά ανώτερους. Όσο περισσότερο μισούν τον εαυτό τους χαίρονται. «Η Ευρώπη χάνει την πίστη στον εαυτό της και ακόμα και ο ρυθμός γεννήσεων καταρρέει», αναφέρει ο Ιρλανδός επιστήμων Γουίλιαμ Ρεβίλ.

Η δημογραφική κρίση είναι τεράστια. Με την κάθε γυναίκα στην ΕΕ να γεννά κατά μέσο όρο 1,58 τέκνα το 2014, η Ευρώπη στερείται να αναπληρώσει το ανθρώπινο δυναμικό της. Ήδη υπάρχει μείωση του πληθυσμοί σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Κατά συνέπεια η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ζωής και η διατήρηση του ασφαλιστικού συστήματος απαιτεί την εισαγωγή ξένων. Η ενοχή και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ενθαρρύνει έναν μεγάλο αριθμό μη δυτικών μεταναστών να έρθουν στην Ευρώπη ως «αναπλήρωση του ανθρώπινου δυναμικού».

Νοτιοασιάτες στη Βρετανία, Βορειοαφρικανοί στη Γαλλία, Τούρκοι στη Γερμανία, μαζί με Σομαλούς, Παλαιστίνιους, Κούρδους και Αφγανούς παντού, φαίνεται πως εξαγνίζουν την Ευρώπη από τα ιστορικά της αμαρτήματα ενισχύοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή οικονομία καθιστώντας «το Ισλάμ ως βασικό προμηθευτή νέων Ευρωπαίων», όπως λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Στέιν.

Το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα – πολιτικοί, αστυνομία, δικαστές, Τύπος, ακαδημαϊκοί και ιερατείο – επιμένουν πως όλα βαίνουν, γενικώς, καλώς. Οι Κούρδοι θα γίνουν παραγωγικοί εργαζόμενοι, οι Σομαλοί είναι εξαίρετοι πολίτες και το ισλαμιστικό πρόβλημα απλώς θα εξαφανιστεί.

Αυτό το θεωρητικό σχήμα ενίοτε αποδίδει. Πολύ-πολύ συχνότερα όμως οι μουσουλμάνοι μετανάστες παραμένουν ξένοι στην κουλτούρα των κρατών που τους φιλοξενούν και την απορρίπτουν, όπως αποδεικνύεται από τις διακρίσεις των φύλων ή τις βίαιες επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων. Επίσης πολύ-πολύ συχνά στερούνται της απαραίτητης επαγγελματικής κατάρτισης ή της πρόθεσης να εργαστούν σκληρά.

Η εισροή των μη αφομοιούμενων μουσουλμάνων προκαλεί τι θεμελιώδες ερώτημα: Μπορεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός τόσων χιλιετιών να επιβιώσει; Μήπως το Λονδίνο γίνει Λοντονιστάν και η Γαλλία ισλαμική δημοκρατία; Το ευρωπαϊκό κατεστημένο απομονώνει, απορρίπτει, θέτει στο περιθώριο, εξοστρακίζει, καταστέλλει, ακόμα και συλλαμβάνει όσους θέτουν τα ζητήματα αυτά, χαρακτηρίζοντάς τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ρατσιστές ακόμα και νεοφασίστες.

Παρόλα αυτά η προοπτική της ισλαμοποίησης ενεργοποιεί έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό Ευρωπαίων που αγωνίζονται για την προστασία του παραδοσιακού τρόπου ζωής τους μαζί με ηγέτες που συμμερίζονται τις αυτές απόψεις. Τα αντιμεταναστευτικά κόμματα έχουν σήμερα το 20% των ψήφων στην Ευρώπη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ακόμα και οι πλειοψηφίες φοβούνται το Ισλάμ και θέλουν τη διακοπή του μεταναστευτικού ρεύματος, ειδικά των μουσουλμάνων. Το καταληκτικό ερώτημα είναι για την Ευρώπη ποιος, οι λαοί ή το κατεστημένο θα καθορίσει το μέλλον της; Η άνοδος ή μη της ισλαμικής βίας θα αποφασίσει…πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s