Ρελάνς από την Ρωσία στην προμήθεια των F-35: Εκπληκτική πρόταση για αγορά διπλάσιων Su-35!

504ef9ee4b26d8ab6d356c2383026db1

του Πέτρου Αναστασίου

 Πρόταση στην Ελλάδα για απόκτηση του μαχητικού αεροσκάφους 4 4ης++ γενιάς Su-35 στην εξαγωγική έκδοση «ΒΜ» καταθέτει εντός των επόμενων εβδομάδων η Ρωσία, προκειμένου να αντισταθμίσει και  να ανατρέψει την αρχική απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας για προμήθεια των πανάκριβων stealth μαχητικών F-35.
Στον χθεσινό εορτασμό της Ημέρας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από πλευράς Ρώσων αξιωματούχων ότι:

 
«Θα κάνουμε πρόταση στην Ελλάδα για ένα δυτικοποιημένο Su-35. Θα κοστίσει τα μισά λεφτά από ένα F-35 και θα έχει την δυνατότητα να το καταρρίψει με τετραπλάσιες πιθανότητες από αυτές που θα έχουν τα εκσυγχρονισμένα ελληνικά F-16, τα οποία μάλιστα θα στερούνται και συστήματος IRST. Με το κόστος για 20 F-35 ή Ελλάδα θα αποκτήσει δύο Μοίρες με 40 Su-35 μαζί με τα όπλα τους και επιλογή από ελληνικής πλευράς τα τα συστήματα αυτοπροστασίας».
Και συνέχισαν λέγοντας ότι «Το ραντάρ του Su-35, το IRBIS-E  βλέπει στόχο 3 m² στα 400 km (ή 216 n.m.), και το το F-35 στα 52 n.m. δηλαδή κάπου 100 χλμ.. λαμβενοντας λαμβάνοντας υπόψη ότι το RCS του F-35 εκτιμάται στα στο 0,01 m².
Ετσι ενώ ο Su-35 δεν θα κινδυνεύει από AMRAAM σε αυτή την απόσταση το Su-35 θα το έχει καταρρίψει με έναν R-77). Ο AMRAAM 120-C έχει εμβέλεια 30nm & o 120-D έχει εκτιμώμενη εμβέλεια 45-50nm. 
Εχει μεγαλύτερη ακτίνα δράση από το F-35 και σε ρόλους προσβολής στόχων εδάφους θα χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα και πολύ αποτελεσματικότερα όπλα από του F-35.
Αν η Τουρκία προμηθευτεί τελικά S-400 ή ακόμα και S300VM (Antey 2500) χρειάζεστε όπλα μακρού πλήγματος που να μπορούν να εκτοξευθούν εκτός της ακτίνας δράσης του. Τι καλύτερο υπάρχει για ένα Su-35 εξοπλισμένο π.χ. από ένα BrahMos;».
Και συνέχισαν την παρουσίαση λέγοντας ότι «Μπορεί να εκτελεί αποστολές μέχρι την Κύπρο χωρίς εναέριο ανεφοδιασμό. Μπορεί να παραμένει 40′ επάνω από το κυπριακό έδαφος και να επιστρέφει σε ελληνικό αεροδρόμιο με απόλυτα επαρκή καύσιμα».
Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι προσφέρουν πλήρη χρηματοδότηση με εικοσιπενταετές δάνειο χαμηλού επιτοκίου (2%) με εγγύηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η συνολική προμήθεια υπολογίζεται σε οικονομική αξία 3 δισ. ευρώ για 40 σαράντα αεροσκάφη με πλήρες πακέτο, όπλων εκπαίδευσης, δυτικοποίησης συστημάτων και δημιουργίας υποδομής…πηγη
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s