Ο Νίκος Δένδιας με χαρά ανακοίνωσε πως η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε τις δύο εξοπλιστικές προτάσεις του για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Όπως σας ενημερώσαμε και εμείςη Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Ελληνικής Βουλής ενέκρινε την πρόταση αγοράς 20 μαχητικών τύπου F-35 και την συμμετοχή στο πρόγραμμα ναυπήγησης των αμερικανικών φρεγατών κλάσης Constellation.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε παρουσιάσει τις δύο αυτές προτάσεις στην εν λόγω επιτροπή και η απάντηση που έλαβε εχθές ήταν θετική και για τα δύο προγράμματα. Ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου άμυνας υποστήριξε τις προτάσεις του λέγοντας πως τα δύο αυτά οπλικά συστήματα θα αυξήσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Ελληνικής Βουλής υπερψήφισε την πρόταση του Δένδια, δημιουργώντας νέες πολύτιμες ευκαιρίες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Πονοκέφαλος στην Τουρκία

Τουρκικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μεταδώσουν την εν λόγω είδηση στο τουρκικό κοινό, λέγοντας πως η Ελλάδα αναμένεται να προμηθευτεί 2 πανίσχυρες οπλικά πλατφόρμες. Το κυριότερο σχετικό δημοσίευμα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι αυτό της διάσημης τουρκικής αμυντικής ιστοσελίδας SavunmaSanayiST.

Στο άρθρο τους οι Τούρκοι στάθηκαν κυρίως στην απόκτηση φρεγατών κλάσης Constellation, μιας και αυτή η είδηση ήταν αρκετά πιο απρόσμενη από την προμήθεια μαχητικών F-35. Και αυτό διότι γνωρίζαμε εδώ και καιρό τα σχέδια της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για απόκτηση 20 + 20 stealth μαχητικών από τις ΗΠΑ.

Η πρόθεση όμως της Αθήνας να συμμετάσχει στο αμερικανικό πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Constellation εξέπληξε τους Τούρκους. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως τα ελληνικά πλοία αναμένεται να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την χώρα μας. ..πηγή

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Άρθρο